Educația acasă în România post ceaușistă – drumul spre succes

Schimbările și confuzia din sistemul educațional după 1990 a dus la deteriorarea învățământului Românesc. Pe lingă deteriorarea calității și scăderea exigenței a crescut corupția din școli și universități.

Tot mai mulți părinți sau confruntat și se confruntă cu întrebarea: cum pot să asigure un învățământ de calitate copiilor. Unii profită de programele suplimentare, alții de faptul că își pot permite o școală particulară. Tot mai mulți părinți însă își dau seama că ei sunt cei care pot să-și învețe cel mai bine copiii, că relația dintre părinte și copil poate fi una extrem de constructivă, iar educația personalizată este cea mai eficientă metodă de educație.

Asociația Home Schooling România este prima asociație din România care și-a propus să promoveze educația acasă și să facă demersuri pentru legalizarea educației acasă în România. Fondată în 2002, asociația a organizat 23 de conferințe cu scopul de a promova educația acasă, și pentru sprijinirea familiilor care fac educație acasă. La aceste conferințe au participat mai mult de o sută de familii.

Săptămânal suntem contactați de cel puțin trei familii, astfel numărul celor care au început educația acasă, a crescut la cel puțin 500 de familii în 2015.